mei 2010

Heerde, een internationaal “water”skeeler weekend

Op 1 en 2 mei ging het internationale skeelerweekend te Heerde door.
De “wereldtop” was aanwezig maar er ontbrak één topper namelijk de zon. Niettegenstaande de atleten van ITB, zijnde Maxim Cosyn en Mathias Vosté, gebrand waren om de wedstrijden te rijden, kwam er toch een domper op hun vreugde door het vele gratis water en….
Een sprint- en een lange afstandsgedeelte stonden op het programma voor dit weekend. De prijzenpot was aardig, maar….
Het weekend startte met de 300 m tijdrijden. Met enkele uren vertraging mochten de renners opwarmen en hoorde je de startschoten voor deze korte afstand.
Mathias behaalde hier een tijd van 28”38”’ waarmee hij in het klassement een 5e plaats veroverde.
Maxim deed over zijn 300 m 30”61” en nestelde zich op een 25ste plaats in het klassement.
De volgende wedstrijden waren de afvallingswedstrijden. De voorrondes hiervan werden afgelast en er werd direct overgegaan naar de finales van de 15 km.

1 mei skeelerwedstrijd te Evergem

 

Op zaterdag 1 mei werd  in Evergem de 5de nationale skeelerwedstrijd en  open Oost-Vlaams kampioenschap gereden. Donkere regenwolken trokken over de piste en zorgden bij regelmaat voor fikse buien.

Veel regen maar ook veel rood kleurde de piste, liefst 14 renners kwamen aan de start.

Bij de miniemen reden de beide Warres,  een 4 plaats voor Vandamme Warre en 5de plaats voor Dhondt Ware.

Bij de pupillen was de eerste  plaats voor Florian Van den Saffele en een 6de voor Simon Dhondt.

Ook Josephine Van den Saffele werd mooi 2de bij de cadetten.

Bij de scholieren meisjes was een 2de plaats voor Coene Shirley, bij de jongens was de 3de plaats voor Jasper Demeester, tijdens de laatste wedstrijd kwam hij onfortuinlijk ten val.

Bij de senioren dames was Marjolijn Slembrouck eerste.

Voor de Liefhebbers was het eerste manche voor het BK.

Int. wedstrijd Mechelen Fratelli

 Mechelen 2de weekend van mei. 

De weersvoorspellingen waren niet rooskleurig maar we zijn gespaard gebleven van all regen. 12 rood zwarte pakjes hebben dit weekend de piste onveilig gemaakt. En de resultaten zijn er, Florian VDS pakte de eerste plaats bij de pupillen jongens. 

Zijn zus Josephine VDS de eeuwige tweede bij de cadetten meisjes, en haar ploeggenoot Jasmine Vosté die werd mooi 6de. Thomas Vosté kon beslag leggen op een 8ste plaats bij de cadetten jongens. Shirley Coene werd achtste, maar had op dag 1 verstek laten gaan. Bij junioren heren was de 1ste plaats voor Mathias Vosté de 2 de voor Maxim Cosyn. 

BK Piste 2010 te Zandvoorde

 

Het BK door supporters ogen.

Zaterdagochtend ging de wekker deze keer ook af, ja want er wordt vandaag gestreden om de Belgische titel 300msprint, 1000m en een puntenkoers op de piste van Zandvoorde. De renners zaten al klaar om op te warmen toen wij de parking op reden, eerste indruk …. “zo weinig auto’s”. Bleek dat de jongere renners pas tegen 13uur begonnen. Het weer was prachtig amai was da lang geleden , eindelijk zon zon zon. De eerste afstand 300meter sprint met jehaaaa diene fameuze Italiaanse start. Blijkbaar moet  deze manier van starten in alle clubs nog veel geoefend worden want theorie en praktijk verliepen nie gelijkmatig. Hihihi ik en mijn kennersoog hé !!!!! hahaha .

BK weg 2010 te Hombeek

Het BK door supporters ogen.

Zondagochtend, ja ja ook vandaag wordt er niet uitgeslapen, frigobox vullen, drank ….. verdorie die drank zit nog in de vriezer, ja opslag heb ik er 3 koelelementen bij. Gpske instellen maar eerst nog vlug een berichtje aan Marieke om de straatnaam vragen. 90 min verder zien we in de verte ne bekende mobilhome staan… daar ist kiek daar loopt Nancy en Christa. Parkoer eens afgelopen , liever zij dan ikke zulle zoveel putdeksels midden de weg , oooo en dit wordt nippe bij het uitkomen van deze bocht , vlak voor de aankomst van dat plak asvalt gelukkig is er vandaag niet zoveel zon. Ook vandaag mooi wedstrijden wel jammer dat je niet alles kan volgen enkel het lange stuk naar de finish. Het wordt opsplitsen van de supporters om zo overal de ITBerkes te kunnen aanmoedigen.

Middagpauze; nu kan ik ook stoeffen met mijne pasta salade , ja lappe de Jo é ne branderke mee om zijn kippenbrochettes en witte pens op te bakken.

Gouden winst tijdens Belgische Kampioenschappen voor Inline Team Brugge

 

Afgelopen weekend was het terug die tijd van het jaar dat de atleten van Inline Team Brugge op hete kolen zaten want het belgische kampioenschap skeeleren stond op hun programma.

Het BK piste werd verreden zaterdag 15 mei op de piste te Zandvoorde, het BK weg de zondag 16 mei te Hombeek.

Dag 1 zaterdag 15 mei 2010 – BK piste

Onder een prachtige zonnenhemel werd zaterdag om 10u gestart met de 300 m tijdrijden. Onze scholiere dame Shirley Coene had het genoegen om als eerste van start te gaan en eindigde hierbij op een 9e plaats.

Na Shirley was het de beurt aan Mathias Vosté en Maxim Cosyn met andere woorden de juniors heren. Mathias zette een zeer knappe tijd neer. Hij mag zich dan ook Belgisch kampioen op de 300 m tijdrijden noemen. De eerste medaille voor ITB was binnen. Niet getroost, Maxim zorgde ervoor dat ITB van een 2e medaille (brons) kon genieten.

Op en Top “Pinksteren” voor Inline Team Brugge

Foto : Rik HuysDe atleten van Inline Team Brugge gaven het pinksterweekend te Leuven een “zonovergoten” elan.

Zondag 23 mei werden de wedstrijden verreden op de 400 m piste te Heverlee, de wegwedstrijden op maandag 24 mei gingen door in de wijk ‘Ter Bank’ te Leuven.

Bij de pupillen jongens deed Florian Van den Saffele het uitstekend. In de eerste wedstrijden diende Florian jammer genoeg het onderspit te delven ten opzichte van zijn grootste concurrent Simon. Nogal ontevreden en teneergeslagen zette hij zijn zinnen op een zoete weerwraak… en dat mocht baten. Florian schreef de overige wedstrijden op zijn naam en werd 1ste in het algemeen eindklassement.

KPN Inline Cup Criterium ‘t Veld 24-05-10 Jean-Luc Ostyn / Cijsouw / ITB

 

Parcours: 2km waarvan een 300 meter lange klinkerstrook. (klinkers van het minder sympathieke type)

De start ging eerder voorzichtig want iedereen werd toch een beetje afgeschrikt door de klinkerstrook… maar eens we voor de eerste keer naar de finish reden werd er volle bak doorgevlamd. 3 premieronden en 3 sprintronden + iedere ronde sprint voor de leidersprijs betekende eigenlijk dat er zo goed als iedere ronde volle bak gesprint werd.

Kletsnatte Bronzen medaille voor Mathias Vosté

Skeelerende waterratten ...

Het Nieuwsblad schreef  op maandag 31 mei 2010 : 

" Jore Van Den Berghe Belgisch Kampioen op de marathon

In Tienen is Jore Van Den Berghe (Zwaantjes RC Zandvoorde) Belgische kampioen op de marathon geworden. Door de stevige regenbuien werd de wedstrijd ingekort. Wouter Meulders (ZRC) werd tweede voor Mathias Vosté (Inline Team Brugge). Jens Provoost (ZRC) behaalde de titel bij de scholieren. In dezelfde leeftijdskategorie bij de meisjes finishte Sandrine Tas (ZRC) als tweede voor clubgenote Stien Vanhoutte. (RPO)"

Onze eigen reporter ter plaatse schreef :

Skeelerende waterratten tijdens het weekend BK lange afstand

Zondag 30 mei 2010 ging het open Belgisch kampioenschap lange afstand door te Hakendover (Tienen).

Zoals de titel vermeld, kan je je wel al een beeld voor de geest halen. De ITB’ers hadden inderdaad te kampen met wateroverlast.

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site