juli 2011

Inline Cup 2011 ... foto's en resultaten

 

Op 2 en 3 juli organiseerde Inline Team Brugge de 35ste editie van de Inline Cup 2011 op de vertrouwde locatie, de skeelerpiste van het Jan Breydelstadion.

Geniet alvast van de vele foto's en

Klaar voor de start ...

De Belgische nationale ploeg is na twee dagen trainen in bijzonder warme omstandigheden (36° en meer) klaar voor de start van het Europees Kampioenschap Cadetten en Junioren B in Pollenza / Macerata - Italie.

Geniet alvast van enkele foto's

Tijdrijden :Zilver voor Mathias

In het tijdrijden wist Mathias zijn in de kwalificaties behaalde plaats te handhaven. Opnieuw een tweede tijd (26.111).

In de 15K afvalling controleerde Mathias zo goed als de volledige wedstrijd. Helaas werden zijn kansen op

Goud voor Mathias !!!

Op de tweede dag van het EJK wist Mathias zich probleemloos te plaatsen voor de finale.

Hier ging hij van bij de start voluit en wist zijn leiderspositie te handhaven tot op het einde : GOUD ! GOUD ! GOUD !

Het feest bij de Belgen begon nog maar. Bij de cadetten meisjes verzamelde Ellen Van de Catsye genoeg punten voor opnieuw een eerste plaats : GOUD ! GOUD ! GOUD !

Sandrine wist door een sterke finish haar bronzen medaille veilig te stellen in de 10000m. punten/afvalling bij de juniores B

In de punten/afvalling bij de juniores heren werd Mathias uiteindelijk ... 

 

Pech voor Mathias op laatste dag piste

Tijdens de reeksen van de 1000 m. kwam Mathias bijna ten val ten gevolge van materiaalpech. Het loopvlak van zijn eerste wiel kwam gedeeltelijk los van de kern. (Productiefoutje met grote gevolgen ?). Om een val te vermijden plaatste hij zijn hand op de grond. Met een flink bezeerde hand kwam hij buiten de kwalificaties over de meet. Gedaan dus voor de rest van de dag. Hopelijk niet voor de rest van het kampioenschap ?

Wegparkoers EJK : enkel mooi op papier !

Vandaag op de rustdag de eerste training op het wegparkoers. Wat op papier een aantrekkelijk parkoers lijkt, is in werkelijkheid een nachtmerrie.

Opnieuw zilver voor Mathias ... en forfait van 11 landen voor rest wegkampioenschap

Wat een dag !

Reeds in de reeksen van de 200 meter regende het diskwalificaties (parkoers verlaten), maar ook valpartijen - na de aankomst !

Wat zal dit worden als de lange afstandswedstrijden (afvalling, punten, ...) op dit 'kartingcircuit' gereden worden. Vooraf hadden de landen al druk gelegd bij de CEC en bekomen dat er reeksen zouden gereden worden op de lange afstanden.

In de finale van de 200 meter werd Stien Vanhoutte tweede en kon Mathias Vosté ook beslag leggen op de zilveren plak. Ook hij kwam na de finish onzacht in aanraking met de muur !. Tamara Schmidt overkwam net hetzelfde, doch verloor hierbij het bewustzijn en diende naar het hospitaal afgevoerd te worden. Gelukkig kwam zij er van af met een hersenschudding.

Onder druk van alle landen zwichte de wedstrijdleiding en CEC uiteindelijk toch om te discuteren over bijkomende veiligheidsmaatregelen. Geen wedstrijden meer voor de rest van de dag. Vandaag wordt er al in de voormiddag gestart ... of overgegaan tot een algemeen forfait. Veel ouders hebben nu al besloten om hun kinderen niet meer te laten starten en te wachten tot de marathon.

Nooit gezien, nooit meegemaakt !

Tienen Belgian Grand Prix 2011

Tussen al de EJK berichten, nog een binnengelopen bericht.

The Belgian Grand Prix 2011


Op 9 en 10 juli organiseerde RSC Tienen samen met RSC Heverlee de Belgian Grand Prix.
Doordat het Europees Jeugd Kampioenschap dichtbij was, konden ze  niet op de grote toeloop rekenen.
Toch was het een goed en tof weekend.

Afsluitende marathon op EJK

Na 11 dagen onder een loden zon zijn we vandaag opgestaan met grijze wolken en nu al regen ! Dit hadden we nog tekort voor de marathon die deze middag rond de oude stad van Macerata gereden wordt op een heuvelachtig parkoers.

Nu maar hopen dat de zon krachtig genoeg is om de wolken op te lossen.

Meer nieuws later ! 

Links

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site