juni 2013

EK Masters juni 2013 te Dijon

Jean-Luc Ostyn 10de op EK Masters

Op het EK Masters in Dijon is Jean-Luc Ostyn tiende geworden. Na afloop was hij ontgoocheld over het koersverloop. Zo beschrijft hij zelf wat er gebeurde:

"De Franse en Duitse teams hielden de koers helemaal op slot. Zelfs de geringste poging om iets van de koers te maken smoorden ze in de kiem. Zelf namen ze geen enkel initiatief. De enige echte poging kwam er - al moet ik het zelf zeggen - van de enige Belg in koers. In de zesde en vijfde laatste ronde probeerde ik weg te rijden. De laatste poging lukte vrij goed maar na 1,5 ronde werd ik definitief terug gepakt.

Bij het ingaan van de laatste ronde reden we langs het damespeloton en toen ging het helemaal fout. Ik zat in +- 12de positie, toen 8 renners demarreerden.  Drie renners voor mij hielden de benen stil en vertraagden zelfs tot op de snelheid van het damespeloton. Ik zat gevangen in de smalle strook tussen de dranghekkens links van mij en het damespeloton rechts van mij.  Het bleef maar duren en ik moest machteloos en met perfect frisse benen toekijken hoe die mannen weg reden. Toen ik er eindelijk uit raakte lag ik 100 meter achter op een sprintende kopgroep. Ik werd 10de. …

EK selectie voor Mathias Vosté en Jessica Gaudesaboos

 

 

Mathias Vosté (juniors A heren) werd onlangs geselecteerd om deel te nemen aan het EK skeeleren te Almere (Nederland) vanaf 29 juni  tot en met 6 juli 2013

Ook Jessica Gaudesaboos (seniors dames) werd geselecteerd om deel te nemen aan de marathon.

Proficiat aan beide atleten en kzou zeggen verdedig maar die BELGISCHE DRIEKLEUR.

Alles is te volgen via de site: http://schaatsen.nl/ek-inline-skaten-2013

Livestreaming is te bekijken via deze link: http://schaatsen.nl/ek-inline-skaten-2013/live

Nancy

EK zilver voor Mathias op de 300 time trial in Almere

Zaterdag 29 juni 2013 behaalde Mathias een prachtige zilveren medaille op de 300 m time trial. Alvast een goeie start van het EK.

Ook op de 15 km afvalling 's avonds deed hij knap werk. Hij behaalde een knappe 7e plaats. Geen zo'n gemakkelijke opdracht gezien de atleten toch wel wat valpartijen mochten ondervinden.

De resultaten van de 300 m vindt u hier terug.

De resultaten van de 15 km afvalling kunt u hier nalezen.

Knap werk Mathias, doe zo verder!

Alvast een dikke proficiat van ons allen.

Nancy

Een knappe 4e EK-plaats op de 500 m piste voor Mathias

Na de reeksen en de halve finale mocht Mathias zijn plaats verdedigen op de 500 m sprint. Niettegenstaande de harde wedstrijd, kwam hij net naast het podium terecht.
Niettemin een heel goede prestatie en een knappe 4e plaats op EK niveau.

De resultaten kan je hier bekijken.

Nancy

Links

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site