september 2013

Marathon op wereldniveau in Oostende

Op een zonovergoten zaterdagnamiddag startte in Oostende de 4 marathons respectievelijk voor de juniors dames, juniors heren, seniors dames en seniors heren.

Een prachtnamiddag met een stukje skeelerwerk op hoog niveau!

Om 13.30 u startten de juniors heren met hun 42.5 km. Als enige Belg tussen het grote geweld diende Mathias zich te nestelen in het peloton. Er waren namelijk 100 skeeleraars die de straten van Oostende even van dichterbij wilden zijn, maar dan wel in een voor hen aangepaste snelheid.

Gezien een valpartij voor de voeten van Mathias gebeurde en hij een manoeuver moest uitvoeren om ook recht op te blijven, liep hij hierbij toch een spierletsel op. Hierdoor was Mathias genoodzaakt op de marathon vroegtijdig te stoppen. Jammer.

Hij behaalde in het eindresultaat toch een knappe 48ste plaats.

De resultaten kan je hier bekijken, alsook het beeldverslag is van de partij.

Proficiat Mathias

Nancy

Home sweet home

Na de marathon zaterdagnamiddag was er op zaterdagavond nog een fuif voorzien op de piste van Zandvoorde.

Alle stress kon worden wegge"spoeld" of wegge"danst" or whatever!

Op zondagmorgen mochten alle belgische atleten huiswaarts gaan. Na het gesleur met de koffers lekker doorzakken in de auto. Eens thuis gekomen, stond er voor Mathias nog een leuke thuisverwelkoming op het menu.

Het WK 2013 kan voor Mathias niet meer stuk! Een zilveren medaille behalen op skeelerwedstrijden van wereldniveau is niet niks. Proficiat Mathias.

Hier vind je een korte schets van zijn thuiskomst.

Nancy

September 2013

2e manche ZZ cup

Op 7 en 8 september vond de 2e manche van de ZZ cup plaats op de piste te Zemst. Een algemeen klassement over de twee dagen en het klassement korte en lange afstand over de 4 dagen van de ZZ cup werden opgemaakt.

De resultaten zijn hier in te kijken:

algemeen klassement

korte afstand

lange afstand

Verder spreekt het beeldverslag voor zich.

Nancy

Internationale wedstrijd te Zemst

Op 14 en 15 september 2013 ging de internationale tweedaagse van Zemst door. Eén dag piste en één dag weg waren de accommodaties voor de skeeleraars.

Gezien de weergoden een beetje veel water uit de lucht lieven vallen, kon pas gestart worden om 15.30u. Gelukkig kon het ganse programma afgewerkt worden.

Dan maar 's avonds eventueel andere wielen opzetten, want het parcours op zondag te Hombeek is nogal ruw. Drie wedstrijden stonden op het programma.

Een beeldoverzicht van de wedstrijden vind je hieronder.

Proficiat aan alle deelnemers.

Nancy

Oktober 2013

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site