februari 2014

Vlaams kampioenschap skeeleren indoor - 1ste manche - 2 februari 2014

De kop is er af

Zo is het want op zondag 2 februari 2014 is de eerste manche van het Vlaams indoor kampioenschap skeeleren van start gegaan in zaal Tempelhof te Sint Pieters – Brugge, georganiseerd door Inline Team Brugge.

Niet minder dan 102 renners kwamen aan de start wat een bewogen dag met veel gejuich, geschreeuw, gemopper, uitbundigheid, verslagenheid, gejoel, etc. met zich meebracht. De “opgespaarde” winterenergie van de atleten kwam volledig naar buiten, soms met resultaat, soms zonder resultaat. De start van het nieuwe seizoen is uiteraard alweer een gewenning.
Niettemin mag ITB terugkijken op prachtige resultaten.

Zo behaalde Jitske Le Comte (pupillen meisjes) in het totaal klassement een schitterende 6e plaats. ‘Doe zo verder Jitske’

Bij de cadetten meisjes wilde Luna Laforce bewijzen dat zij ook op het podium kon klimmen. En dat deed ze zelfs met glans. Luna veroverde maar liefst 3x een eerste plaats. That’s the way to go girl!

Warre D’Hondt (scholieren jongens) was snel, zeer snel zelfs, in zijn snelheidsafstand. Hij kan tevreden terugkijken naar een 10e plaats algemeen.

Vlaams kampioenschap skeeleren indoor - 2e manche - 16 februari 2014

Ook de tweede manche van het VK indoor kreeg veel rennertjes over de vloer. Van Brugge waren Luna, Jitske en de Dhondt brothers present.
De korte afstanden liepen via reeksen wegens de vele renners.
Luna was op haar eerste wedstrijd 2de in de reeksen en 4de in de finale, ondanks een ietwat gemiste start. Jitske deed het voortreffelijk met een 3de plaats in de reeksen en 7de in de finale. De Dhondtjes hadden last van het starten want allebei gingen ze bijna onderuit en werden naar de B finale verwezen. Warre won deze overtuigend met voorsprong en die van Simon was overbodig want er waren maar 2 renners. Simon was eveneens eerste in de B finale.
Simon werd vervolgens 5de op de tijdrit tegen het geweld van de 2de jaars en Warre mooi zevende (ondanks een weer niet vlekkeloze start). Jitske werkte een hindernissenparcours af en Luna ging jammergenoeg onderuit in de wedstrijd van de 25 ronden, maar reed deze toch uit.
Jitske mocht afsluiten met 10 ronden net zoals Warre en Luna en Simon mocht nog 25 ronden malen.

Open nationale training op zondag 23 februari 2014

Zondag 23 februari werd 's morgens een nationale training georganiseerd op de piste van skeeler team Evergem.

Iedereen had er zin in, het weer viel mee, de zon zat uit. Wat moet je nog meer!

Hierbij een kleine beeldoverzicht.

Nancy

De 15e internationale skeelerindoor te Ertvelde ging door 22 en 23 februari 2014

Naar jaarlijkse gewoonte ging deze wedstrijd door het laatste weekend van februari. Gezien deze wedstrijd een internationaal elan heeft, stonden niet  enkel de Belgen aan de startlijn. Denemarken, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië waren ook van de partij om hun beste resultaten neer te zetten.

De jeugd was alom vertegenwoordigd. Grote groepen rennertjes mochten kennis maken met de indoorpiste; hetzij al skeelerend, hetzij met de neus van dichtbij.

De jongste pupil, Jitske Le Comte, deed het voortreffelijk. Een goede snelheid bleef behouden tijdens de verschillende afstand. Ze behaalde uiteindelijk een 7e plaats in het algemeen klassement. Proficiat!

Warre D’Hondt, scholieren jongens, mag terug kijken op een spetterende start maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 10e plaats.

Bij de cadetten jongens had broer Simon het niet onder de markt. Het tempo lag vrij hoog en het was puffen. In het eindklassement nam hij de 11e plaats in beslag.

Links

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site