april 2014

ZZ-cup 2014

De eerste manche van de ZZ-cup zit er op!

De eerste manche van de ZZ-cup startte zaterdag in Zemst met de korte afstanden. Op zondag werden de lange afstanden verreden op de “Vesmaco” piste van Zandvoorde.

Jitske,  Simon, Florian, Josephine, Jasmina, Thomas,  Jasper, Jürgen, Pieter en last but not least Dirk mochten de eerste buiten-skeelerstappen op de wat hobbelige piste van Zemst zetten. Een zonovergoten piste moedigde dan ook de renners aan om in ‘speedy’-vorm de eindmeet te bereiken. Op zondag waren de weergoden ons minder gezind want regen en veel wind stonden dan op het programma. Niet getroost: de ITB’ers kennen geen grenzen en gaan er altijd voor! Zogezegd zo gedaan!

Een lang verhaal leest niemand graag, vandaar kort en bondig: een dikke proficiat aan alle deelnemers. Jullie zijn goed op weg! Doe zo verder!

De resultaten vind je op de site van de Vlaamse Rollerbond.

De beelden spreken uiteraard voor zichzelf!

Nancy

Op stage - dag 1

Maandag 7 april startte de  paasstage! Hoera of toch net niet!

Doe maar eens navraag bij de ITB’ers!

Alvast een geslaagde eerste dag door de super inzet van iedereen! Proficiat.
Meer woorden zijn niet nodig, de beelden spreken voor zich.

Nogmaals een dikke proficiat aan iedereen voor inzet in de spinning. SUPER!

 

Nancy

Op stage - dag 2 - INSANE

Dinsdag 8 april, veel wind maar ook veel zon gedurende de dag. Goeie omstandigheden om het ‘trainingskamp’ verder te zetten. En hoe!

Alweer moet ik melden dat alle ITB’ers hun beste skeeler hebben voorgezet.

De trainingen waren veelzijdig, afwisselend. De sfeer zat er in. Een echte teamgeest onder de atleten: alles in superlatieven.

Zelfs de training ’s avonds insane burner was te gek. Gewoonweg INSANE! Proficiat aan elkeen van jullie voor jullie inzet vandaag!

 

Nancy

Op stage - dag 3 - the maximum

Dag 3 van de stage is sinds enkele momenten geschiedenis. Alweer een drukke dag in het dagboek van onze ITB’ers.

Op een zonovergoten piste mochten de atleten vandaag terug de skeelers aantrekken en op speed komen. Geen probleem, want iedereen was nog ‘fris en monter’, of…. toch niet? Begonnen de armen en benen tegen te werken??

Nee hoor!! Zeker niet!!J

Na de skeelertraining richting Oxygen om wat te fitnessen. Super-kei-massa’s-goed!

Proficiat!

Uiteraard moest de inwendige mens versterkt worden om nog een laatste training vandaag af te werken op Willemyns waar het heuveltje ligt te wachten. En nog maar eens puffen!

En dan is het zover: het eindsignaal! Oef!!

Supergedaan Jitske, Jasper, Josephine, Dirk, Simon, Warre, Jasmina, Thomas, Henrike. Ook een dikke dankjewel aan mijn medetrainers Christa, Dirk V. en Jürgen. Ook een dankjewel aan Anita die met een ‘arendsoog’ een oogje in het zeil hield.

Morgen nog een laatste inspanning en de stage zit er op! Geniet nog van alle foto’s.


Nancy

Op stage - dag 4 - afsluiter

Op donderdagavond 10 april werd de stage afgesloten met een rustige maar eerder 'voedingrijke' training. Eens iets anders om de dag te beëindigen.

Als we terugkijken op de 4-daagse dan mogen we concluderen dat deze zeker geslaagd was. De atleten hebben zich SUPER ingezet waarvoor dank uiteraard.

Ook een dikke dankjewel naar de trainers om alles in goede banen te kunnen leiden.

Het wedstrijdseizoen kan zich verder zetten. Als eerste wedstrijd staat dit weekend voor Jasmina en Thomas Geisingen op het programma. Veel succes!

Nancy

36ste Speed Kriterium Gross Gerau

De Europacup in Gross Gerau telde 950 deelnemers. Net iets te veel om alles op een deftige manier te laten doorgaan, ook mede door de “kinderziektes” van de nieuwe transponders.

Verder wil ik toch een positieve wending geven aan dit kriterium.

Simon Dhondt en Florian Van den Saffele mochten als eerste proeven van de ‘schurende’ snelheid van de cadetten jongens. Gewoonweg spectaculair.  Proficiat heren!

Jasmina Vosté en Josephine Van den Saffele (juniors B) deelden de lakens uit waar het hoorde. Ook bij hen lag de snelheid hoog. Een dikke proficiat voor de beide dames.

Bij de juniors B heren was Thomas Vosté 1 van de 106 deelnemers. Door een knappe 1000 m te rijden, kon hij zich plaatsen voor alle A-finales.  En traag werd hier ook niet geskeelerd. Proficiat Thomas!

De resultaten vind je via volgende link: http://www.speedskater-kriterium.de/

Geniet van de fotoreportage.

Alvast toch nog van mij een dikke proficiat aan de 5 ITB’ers die, soms tevreden  soms niet tevreden, hebben deelgenomen.

Nancy

Links

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site