mei 2014

Belgisch Kampioenschap - 18 mei 2014

Op zondag 18 mei 2014 richt Inline Team Brugge het Belgisch Kampioenschap Skeeleren in op de weg. Het parkoers is gelegen te Sint-Michiels Brugge (Wittemolenstraat, Domeindreef, Kloppersweg, Graaf P. de Breylaan) - GPS : Wittemolenstraat 128, Brugge).

De wedstrijden vangen aan vanaf 10 uur en duren tot omstreeks 17 uur.

Gratis inkom.

 

Programma

Holland Cup 3 en 4 mei 2014 in Heerde

Sprint en lange afstand stonden dit weekend op het programma. Onder een stralende ‘’zonnehemel” mochten Simon, Florian, Jasmina, Josephine, Thomas en Mathias hun ding doen. De ene wedstrijd al meer met succes dan de andere, maar toch met een positief gevoel. 

Simon: behaalde in het eindklassement een knappe 28ste plaats in de sprint . Op de lange  afstand nam hij beslag op de 22ste plaats. 

Ploegmaat Florian wist de sprint naar zijn hand te zetten en eindigde op een 12e stek. In de lange afstand werd hij knap 10e.

Jasmina behaalde bij de juniors dames een 21ste plaats op de sprint en een 28ste op de lange afstand.

Josephine daarentegen moest zich tevreden stellen met een desastreuse laatste plaats in de sprint dit na 2 valse starten. Revanche werd genomen op de lange afstand en zij eindige dan knap op een 10e plaats.

Thomassprint werd in de sprint 23ste, maar mocht zich beter noemen in de lange afstand  want daar kon hij de11e plaats bevestigen.

Mathias heeft twee wedstrijden meegereden als ‘training’ gezien hij nog niet 100 % fit is. Alvast terugkeer naar het wedstrijdgebeuren.

Europacup Mechelen 2014

Als je nu van een nat, winderig, koud skeelerweekend wil praten, dan is er maar eentje dat momenteel op nummer één staat: en dat is de Europacup in Mechelen van 9 tot en met 11 mei 2014.

Vrijdagavond 9 mei mochten Florian, Simon, Jasmina, Josephine en Thomas de spits afbijten met het tijdrijden. Een droog wegdek zorgde ervoor dat de ITB’ers wel degelijk kracht konden geven maar terzelfdertijd werd deze kracht ontnomen door de hevige rukwinden.

Op zaterdag echter waren de weergoden ons zeker niet goed gezind. Massa’s regen, hevige regen, rukwinden stonden op het menu. Maar onze skeeleraars hadden andere wensen: een droog wegdek was er één van. Jammer maar het mocht niet zijn. Dan maar de stoute skeelers aantrekken en de baan op in de gietende regen.

Jitske, Simon, Warre, Florian, Jasmina, Josephine, Thomas, Mathias, Dirk, Jasper en Jürgen voorzagen de skeelers van enkele ‘storms’ en weg waren ze. Prima gedaan hoor!!

Op zondag was er heel veel wind maar is de regen vertrokken met de noorderzon! Dat was al een opluchting. Dan maar verder skeeleren en prestaties neerzetten: dat zijn de ITB’ers.

Belgisch kampioenschap piste en weg - 17 en 18 mei 2014

BK piste 2014 in Tienen

Het is zover : het BK kan beginnen! En zoals je weet kunnen de wedstrijden  nogal een verrassend eindresultaat hebben. Maar zoals men zegt: elke  wedstrijd dient verreden te worden. Het resultaat is wordt bepaald aan de  eindstreep!

Op zaterdag 18 mei werd gestart met de 300 m tijdrit.

Luna Laforce (cadetten meisjes) mocht de spits afbijten en behaalde een  knappe 5e plaats.

Simon Dhondt  en Florian Van den Saffele  (cadetten jongens) waren de  volgende aan de beurt  en behaalden respectievelijk een 7e plaats en de bronzen medaille. Fantastisch.

De dames Jasmina Vosté en Josephine Van den Saffele (junior dames) maakten het tijdrijden super spannend. Jasmina nam met een tijd van 30.473 beslag op de bronzen medaille. Josephine kreeg op het scherm een ex aequo voor plaats 1 en 2 te zien. Dan maar de duizendsten van de seconden afwachten! En super deluxe: Josephine haalt voor ITB de eerste gouden medaille binnen, dit op 5e duizendsten van de 2e plaats. Super!

Overlijden Lea Van De Velde

Hierbij geven wij de droevige melding door dat mevrouw Lea Van De Velde, oud-bestuurslid van Roller Club Sint-Andries / Inline Team Brugge op 17 mei overleden is.

Thomas Vosté geselecteerd voor EK

Donderdag 22 mei 2014 werd de selectie bekend gemaakt voor het Europees kampioenschap skeeleren. Deze gaat door in Geisingen - Duitsland van 28 juli tot en met 3 augustus 2014. 

Inline Team Brugge is trots te melden dat Thomas Vosté geselecteerd werd voor de kampioenschappen. Proficiat Thomas! Samen met Tibo en Indra zal hij de belgische kleuren verdedigen!

Veel succes !

Nancy

Open BK lange afstand

Op donderdag 29 mei, Hemelvaartdag, werd het open BK lange afstand geskeelerd in Mechelen.  Een ideale dag om de verwoede training van die dag aan de kant te laten en er voluit voor te gaan en… nog wat medailles te verzamelen.?

Vooraleer de scholieren-cadetten aan hun  lange afstand begonnen, mochten de miniemen en pupillen van start gaan.

Onze pupil  Jitske Lecomte diende als eerste wedstrijd 2 ronden te rijden en als tweede 3 ronden. Gezien het marathonparcours volledig ‘onzichtbaar’ was, was de doortocht van de renners telkenmale een verrassing. Jitske werd knap  8ste in het eindklassement.

Simon en Warre Dhondt, alsook Florian Van den Saffele mochten na Jitske de spits afbijten met een 10 km wedstrijd.

Warre diende genoegen te nemen met een 18e stek.  Broer Simon volgde het tempo heel goed en eindigde knap 5e. Florian daarentegen zorgde ervoor dat ITB alweer een medaille mocht naar huis meenemen. Hij eindige na een lange spurt tweede.

Hierna kwam het grof geschut: eerst de dames, dan de heren.

Links

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site