Kletsnatte Bronzen medaille voor Mathias Vosté

Skeelerende waterratten ...

Het Nieuwsblad schreef  op maandag 31 mei 2010 : 

" Jore Van Den Berghe Belgisch Kampioen op de marathon

In Tienen is Jore Van Den Berghe (Zwaantjes RC Zandvoorde) Belgische kampioen op de marathon geworden. Door de stevige regenbuien werd de wedstrijd ingekort. Wouter Meulders (ZRC) werd tweede voor Mathias Vosté (Inline Team Brugge). Jens Provoost (ZRC) behaalde de titel bij de scholieren. In dezelfde leeftijdskategorie bij de meisjes finishte Sandrine Tas (ZRC) als tweede voor clubgenote Stien Vanhoutte. (RPO)"

Onze eigen reporter ter plaatse schreef :

Skeelerende waterratten tijdens het weekend BK lange afstand

Zondag 30 mei 2010 ging het open Belgisch kampioenschap lange afstand door te Hakendover (Tienen).

Zoals de titel vermeld, kan je je wel al een beeld voor de geest halen. De ITB’ers hadden inderdaad te kampen met wateroverlast.

Shirley Coene, Josephine Van den Saffele en Jasmina Vosté mochten zondag de spits afbijten met een 10 km durende streetrace. Ze hadden weliswaar geen last van de regen, maar aan een nat wegdek was er geen gebrek. Het parcours was ongeveer 700 m enkel bestaande uit een helling en een afdaling, een heel selectief parcours wat zwaar weerwerk met zich meebracht voor onze cadetten meisjes. Er werd met volle inzet gestreden en dit werd beloond met knappe 16e plaats voor Jasmina, en een feitelijke top tien plaats voor Shirley en Josephine ! Proficiat.

Na de dames kreeg Thomas Vosté te horen dat hij aan zijn lijdensweg mocht beginnen. Ook hij mocht proeven van 10 km op en neer gaan. Zijn er andere dingen die leuker zijn? Beslist niet. Met volle overtuiging ging Thomas tekeer. Hij zag het volledig zitten, allé om eigenlijk te slieren.  Hij eindigde 12e over de eindmeet en was tevreden. Knap.

Na een kleine pauze kwam de ‘echte’ marathon ten tonele. Ja hoor 42.195 m hadden Frederik Blanckaert, Jürgen Coene, Maxim Cosyn , Justin Deschuyter, Juhani Stevens, Mathias Vosté en our only lady Marieke Slembroucke voor de boeg.
Zoals het hoort hebben “the ladies” voorrang en mocht Marieke eerst haar ding doen. Ondertussen hadden de grijze stapelwolken zich verzameld en mochten we genieten van de vallende druppels. Druppel na druppel werd het parcours toch vervaarlijk glad. Marieke besloot dan maar om geen risico’s te nemen en de wedstrijd te staken. Zij eindigde 7e in het algemeen klassement. Proficiat voor de inzet.

Na de dames komen zoals altijd de heren. Met 25 aan de start, goed vertrokken, en dan… wilde het weer jammer genoeg niet meer meewerken. Het begon te regenen, en te regenen, en te regenen met blaasjes. Onvoorstelbaar! De kopgroep gaf er de brui aan. Nog 3 competitierenners en enkele ITB liefhebbers waren de echte doorbijters. Niets kon hen deren of toch? Halverwege de wedstrijd werd de marathon afgebroken op 'bevel' van het national snelschaatscomité. De bel kondigde de laatste ronde aan en er werd ‘gesprint’ voor de medailles. Mathias behaalde een knappe bronzen plak. Juhani werd in het algemeen klassement 5e, Maxim 6e, Frederik 7e, Jürgen 14e en Justin 17e.  Kletsnat als zeehonden ....  maar rasechte doorzetters waren onze skeeleratleten.

Proficiat aan allen voor hun “waterig” doorzettingsvermogen.

Nancy

 

 

Uitslagen 

 

Geniet alvast van de foto's (DV)

Buienradar

Archief voor 2011

Bezoek de oude ITB site